ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 23740270, 23742853
Τηλεομοιότυπο: 23828920
Μενού

25η  Μαρτίου 1821: Διπλή, μοναδική γιορτή γιορτάζουν οι Πανέλληνες στα πέρατα του  κόσμου. Το τέλος δύο δραμάτων μας θυμίζει η μέρα αυτή.

Πανανθρώπινο το ένα, εθνικό το άλλο. Χαράς ευαγγέλια για τον Χριστιανό που έλαβε το μήνυμα του Θεού για τη λύτρωσή του από το προπατορικό αμάρτημα και χαράς ευαγγέλια για τον Έλληνα ραγιά που πήρε το μήνυμα της απελευθέρωσής του από τον ανελέητο τούρκικο ζυγό. Έτσι, η 25 η Μαρτίου είναι μια λαμπρή μέρα της πατρίδας μας και της θρησκείας μας!

Η Ελλάδα μας, διαβαίνοντας πάντα τα τραχιά κατσάβραχα της μοίρας, βρέθηκε στις 29 Μαϊου του 1453, κάτω από τον βάρβαρο τουρκικό ζυγό. Τετρακόσια χρόνια η λευτεριά αλυσοδεμένη. Και όμως! Ποτέ δεν εγκατέλειψε τους Έλληνες η πίστη πως τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση. Ολόκληρο το σκλαβωμένο τότε έθνος μας, μια φούχτα ανθρώπων, ανταποκρίθηκε σύσσωμο, με μια ομόγνωμη καρδιά, με μια θέληση και μ’ έναν πόθο, άοπλο, με μόνα όπλα του τη θεία φλόγα των μεγάλων ενθουσιασμών και την αδάμαστη θέλησή του να νικήσει ή να πεθάνει! Η ελληνική λευτεριά ξεπήδησε περήφανη μέσα από ερείπια και θρήνους, καπνούς και αίματα, από τα κόκαλα των Ελλήνων τα ιερά!

Η άγια τούτη μέρα, η εορτή των εορτών του έθνους μας, σαν μια πολύκρουνη πηγή της δόξας, μας δίνει πάλι τα ζείδωρα νάματά της και μας αναβαπτίζει στην κολυμπήθρα της εθνικής υπερηφάνειας!

 

Το Λύκειο Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα τίμησε με τον δέοντα σεβασμό, εθνικά υπερήφανο με μια σύνθεση λόγου, ποίησης, μουσικής, χορού και εικόνας τη μεγάλη τούτη γιορτή της πατρίδας μας και της θρησκείας μας!