ΛΥΚΕΙΟ ΚΟΚΚΙΝΟΧΩΡΙΩΝ ΦΩΤΗ ΠΙΤΤΑ
Δευ-Παρ – 7.30-13.35
Τηλέφωνα: 23740270, 23742853
Τηλεομοιότυπο: 23828920
Μενού

2021-2022 Μνήμη Πεσόντων και Αγνοουμένων Tης τουρκικής εισβολής - Καταδίκη Ψευδοκράτους

15 Νοεμβρίου - Μνήμη Πεσόντων και Αγνοουμένων της Τουρκικής Εισβολής και Καταδίκη Ψευδοκράτους

 

Μαθητές/τριες και εκπαιδευτικοί του Λυκείου Κοκκινοχωρίων Φώτη Πίττα τίμησαν τη μνήμη των πεσόντων και των αγνοουμένων και καταδίκασαν την ανακήρυξη του ψευδοκράτους με σεμνό και βιωματικό τρόπο σε μια ατμόσφαιρα δέους, ευλάβειας, βαθιάς συγκίνησης και αγωνιστικότητας με κυρίαρχο σύνθημα το «Δεν Ξεχνώ». 

Έγινε τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων της εισβολής του 1974.  Παρουσιάστηκε από τον Φιλόλογο κ. Γιαννάκη Παπαγεωργίου ένα σύντομο οδοιπορικό για την προσφυγιά και ακολούθησε η παρουσίαση των αποτελεσμάτων έρευνας που αφορούσε την καταγωγή μαθητών/τριών του σχολείου μας και τη συγγενική τους σχέση με πεσόντες και αγνοούμενους.

Η κ. Λένια Κυριάκου, κόρη πεσόντα από το κατεχόμενο Λευκόνοικο, ο πατήρ Τρύφωνας Παπαγιάννης, αιχμάλωτος και πρόσφυγας από το Βασίλι, η κ. Αντρούλλα Καραπίττα, πρόσφυγας από την Αχερίτου, ο κ. Τάσος Παπαγεωργίου, παιδί του ήρωα Αντώνη Παπαγεωργίου και η Κατερίνα Πιερή, Φιλόλογος Β.Δ. στο σχολείο μας, πρόσφυγας από το Βασίλι, κατέθεσαν τις προσωπικές τους οδυνηρές μαρτυρίες.

Κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ακούστηκε το ψήφισμα καταδίκης από το Κ.Μ.Σ., αναρτήθηκαν πανό, ήχησαν σειρήνες της εισβολής και διαμοιράστηκαν προκηρύξεις.  Οι εκδηλώσεις έκλεισαν με τραγούδια πατριωτικά και τον Εθνικό Ύμνο.